Op 4 oktober start Maryse Marivoet bij Bluesalt HR. Ze is helemaal klaar voor een uitdaging als HR & Payroll Consultant bij Bluesalt HR. Wie is Maryse?

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden binnen Bluesalt HR?

Dat is zeer afhankelijk van de projecten die zullen binnenkomen. In mijn vorige functie werkte ik heel niche-gericht, maar nu is het toch de bedoeling om meer ervaring op te doen bij diverse projecten op vlak van payroll, learning & development, … Ik heb meer ervaring in hard HR, maar wil me ook graag verdiepen in soft HR. Op termijn hoop ik een meer generalistische rol op te nemen.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben gestart met met een opleiding Leraar Lager Onderwijs, maar ben overgestapt naar een bacheloropleiding in Accounting en Fiscaliteit. Daarna heb ik nog een postgraduaat Fiscaliteit gedaan. Zeven jaar geleden ben ik bij PWC gestart op de afdeling People & Organisation, waar ik expats assisteerde in het beter begrijpen van het loon, sociale zekerheid, pensioen en belastingaangiftes. Ook thema’s zoals split payrolls, onkostenvergoedingen en alles wat met verhuis naar het buitenland te maken had, kwamen aan bod in de job.

Hoe zie je de samenwerking met Bluesalt HR?

Positief! Wat me enorm aanspreekt is het feit dat de job enorm gevarieerd is. De ene keer voer je een payrollproject uit, de andere keer een meer generalistisch project. Door die variatie kan ik blijven bijleren. Elke klant en elke bedrijfscultuur is anders en ik vind het fijn om dat te ontdekken. Ik ben ook iemand die heel sterk inzet op relaties en ik had meteen het gevoel dat Sophie dat ook doet. Ik merkte tijdens ons eerste gesprek dat ze veel om haar werknemers geeft en dat ze ervoor zorgt dat iedereen zich thuis voelt.  Ze houdt ook rekening bij de planning van projecten met de interesses van de medewerkers waar mogelijk. Dat gaf me meteen een goed gevoel.

Zijn er bepaalde targets of milestones waar je naar uitkijkt in deze functie?

Ik wil vooral veel bijleren de komende jaren, zodat ik een bredere kennis opbouw. Op die manier kan ik op diverse vlakken een hulp zijn voor klanten.