De twee meest recente aanwinsten voor Bluesalt HR zijn Gunther Botteldoorn en Annick Deprez. Beide teamleden hebben een lange carrière in HR achter de rug. In deze blog post stellen we Annick graag even voor.

Profielschets:

Een echte HR-generalist. Annick vindt haar uitdagingen in verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven en is positief, communicatief en no-nonsense.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden binnen Bluesalt HR?

Ik ben bij het team gekomen als HR consultant en het doel is om mij op verschillende projecten binnen verschillende bedrijven in te zetten. Dat zal gaan van payroll opdrachten tot meer generalistische HR-opdrachten. Daar heb ik ook het meest ervaring in. Momenteel is er op de arbeidsmarkt een groot gebrek aan payrollmedewerkers, dus in eerste instantie zal ik dat tekort mee opvangen.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben eigenlijk bij toeval in HR gerold. Ik ben gestart als uitzendconsulent, overgeschakeld naar HR Officer en later doorgegroeid naar HR Manager. Ik heb bij verschillende multinationals gewerkt en deed daar generalistisch HR-werk, maar ook payroll en recrutering.  In 2019 heb ik dan beslist om een stapje terug te zetten in mijn carrière omdat ik het operationele, hands-on werk miste. Zo ben ik bij Bluesalt HR terecht gekomen.

Hoe zie je de samenwerking met Bluesalt HR?

Ik kijk er enorm naar uit om mijn uitdaging te vinden in verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven. Dat is ook de reden waarom ik bij Bluesalt HR gesolliciteerd heb. Ik was dan ook heel blij dat ik hier kon starten. Wat mij het meeste aanspreekt aan Bluesalt HR is dat het een klein bedrijf is waar de cultuur zeer informeel en persoonlijk is; een heel andere manier van samenwerken.

Zijn er targets of milestones binnen Bluesalt HR waar je naar uitkijkt?

Dat is nog moeilijk om te zeggen, want dit is een hele nieuwe wereld. Ik vond het al enorm spannend om in mijn eerste opdracht te starten. Dat was meteen een hele grote uitdaging omdat het een Franstalige opdracht was en omdat het een payroll-opdracht was zonder sociaal secretariaat. Mijn grootste doel is om, met mijn 20 jaar HR-ervaring, nog steeds nieuwe dingen bij te leren en bij dit eerste project is dat ook al meteen gelukt.