“Educam zocht dringend vervanging voor zijn hr-officer.
Al snel volgden nog enkele andere opdrachten...”

Het sociaal secretariaat vroeg Bluesalt HR om voor 2 maanden een tijdelijke vervanger te zoeken. In die periode volgde de vraag om ook de preventieadviseur te vervangen en de nieuwe hr-officer te coachen.

“Educam werkte al zowat een jaar samen met Bluesalt HR. Het hoge niveau van de dienstverlening wordt gekenmerkt door de snelheid en de accuratesse waarmee de cultuur en de specifieke dossiers van de onderneming-klant worden opgenomen. De grote flexibiliteit waarmee interimmanagers worden ingezet, blijft verbazen.”

Rudi Bogaerts – Director HR and Administration

“Toen de nieuwe hr-businesspartner zwanger was, heeft CAE me zelfs nog een keer teruggevraagd om haar te vervangen.”

CAE had dringend nood aan een nieuwe hr-businesspartner. Wij hebben haar begeleid en samen pakten we de grote uitdagingen aan waar de organisatie voor stond: het optimaliseren van de verloningspakketten, het doorvoeren van enkele ingrijpende veranderingen, de opstart van nieuwe projecten voor werknemers... Tot en met de communicatie en onderhandelingen met de medewerkers en het management.

“We hebben Sophie leren kennen als een vakbekwame, allround hr-professional. De samenwerking met alle niveaus binnen de organisatie verliep soepel en ze had echt een aanstekelijke prestatiedrive! Van operationele taken tot zeer complexe hr-vraagstukken: ze heeft het allemaal tot een goed einde gebracht.”

Remco Van der Greft, HR Business Partner Central Europe

Onze klanten

Meer weten?

Neem gerust contact op voor meer referenties of een concreet voorbeeld uit uw sector.

Contacteer ons